З кожним роком «Папір-Мал» нарощує обсяги виробництва та розширює асортимент продукції, враховуючи побажання численних клієнтів. Наразі зі складів підприємства щоденно відвантажується велика кількість  рулончиків туалетного паперу (а випускається їх, до речі, до 60 (!) різновидів), Z-рушники в упаковках та інші санітарно-гігієнічні вироби, які користуються попитом у різних куточках України.

Фахівці нашої картонно-паперової фабрики постійно у пошуку нових ідей, активно вивчають ринок збуту та працюють над вдосконаленням виробництва.

Значна увага приділяється і обліку готової продукції, автоматизації процесів в складському господарстві, що дозволяє своєчасно відвантажувати санітарно-гігієнічні та інші вироби замовникам, враховуючи їхні різнобічні вимоги до складування і упаковки.

Всі позитивні зміни вдаються завдяки злагодженій роботі колективу. Ми цінуємо професійні кадри, які докладають зусиль, щоб втілити наші спільні плани і задуми в життя.

Сьогодні до вашої уваги інтерв’ю із завідувачкою складом готової продукції СГВ Оксаною КОВАЛЬЧУК, яка присвятила роботі на «Папір-Малі» два десятиріччя, впродовж яких і картонно-паперова фабрика, і складське господарство зазнали суттєвих змін.

 

У нас дружний колектив від початку становлення підприємства,

що дозволило вижити  у скрутні часи

Я за фахом інженер-технолог целюлозно-паперової промисловості. По закінченню вишу деякий час працювала у Києві (не за спеціальністю) — у 90-ті молодим фахівцям було тяжко знайти роботу, до того ж хорошу. Якось від друзів дізналася, що в Малині з’явилася вакансія комірчині на «Папір-Малі». Прийшла на співбесіду. Зараз з посмішкою згадую це — директор переговорив зі мною прямо на прохідній, і вочевидь, залишився задоволеним відповідями, бо сказав на другий день приступати до роботи. Я розгубилася, бо ще ж не розрахувалася із попереднього місця роботи. Але, звісно, погодилася. І невдозві приступила до посадових обов’язків.

На той час на «Папір-Малі» працювали лише одна завідуюча складом і два комірники. У перший же день мені доручили відвантажувати машину, а на другий — вагон. Спецтехніки не було, та й складів як такових — теж. Вся продукція складувалася прямо в цеху. Вантажники ледь встигали, вручну закидаючи її на вантажівку, нерідко працюючи і вночі. Перевозилася вона розсипом. До того ж «Папір-Мал» на той час не мав і власних вагів — машини з продукцією зважувалися на «Вайдманні». Відтак увесь процес відвантаження забирав чимало часу і сил.

У адмінприміщенні ще не було другого поверху, керівництво та інженерно-технічні працівники тулилися по декілька в одному кабінеті. Колектив був невеличкий, але дружний. Напевне, саме це допомогло підприємству втриматися на плаву навіть у скрутні часи, які неодноразово переживала держава і наше підприємство зокрема. На фабриці від початку її заснування працювали ентузіасти своєї справи, котрі не зважаючи на труднощі, невеличкі на той час заробітні плати, щодня торували стежку на підприємство.

 

Розквіт «Папір-Малу» розпочався

з приходом черкаських власників

Вони не лише влили у його розвиток значні кошти, а й зарядили команду Папір-Малу оптимізмом, жагою до перемін, спонукали до самовдосконалення, нестандартного підходу до звичної справи. Віталися пропозиції та ідеї, які б покращили виробничий процес. З’явилися активні менеджери зі збуту, які відповідально й креативо поставилися до своїх обов’язків, що принесло чимало нових замовлень підприємству. Зазнало суттєвих змін і складське господарство. Були зведені будівлі для складів, придбані крани, трактори, навантажувачі та інша техніка. Це значно спростило процес відвантаження продукції, полегшивши працю робітників.

Склади розділили по напрямках: склад готової продукції, окремо — макулатури, МТЦ. Наразі я відповідальна за складування та відвантаження санітарно-гігієнічних виробів. Крім готової продукції, яка відправляється споживачу, в складі зберігається  сировина (основа для санітарно-гігієнічних виробів, яка доставляється з папероробної машини, а потім спрямовується в інший цех для завершення виробничого процесу). Також — обліковуємо різні комплектуючі, етикетки, пакети тощо. Наразі облік продукції по складу значно удосконалено, що дозволяє оптимізувати процеси відвантаження, тощо.

У моєму підпорядкуванні шість комірників та десять вантажників. У середньому щодня відправляємо декілька вантажівок продукції санітарно гігієнічного призначення.

Підприємство працює над подальшою автоматизацією процесів та покращенням сервісу. Наразі більшість мегамаркетів, зокрема, «Ашан», «Епіцентр», зацікавлені, щоб продукція відвантажувалася на піддонах, що спрощує прийом товару. Відтак плануємо повністю перевести складування готової продукції на стелажі та дерев’яні піддони, що значно пришвидшить облік і на підприємстві, і в торгових точках.

 

Коли людина стоїть на одному місці,

не вчиться чомусь новому,

це вже дуже недобре

На «Папір-Малі» ми як одна велика сім’я, ділимося з колегами радістю, знаходимо підтримку у тяжкі хвилини. У колективі знайшли друзів, однодумців.

Завдячую своїй наставниці у якої я переймала досвід, завскладом – Романиді Михайлівні, яка працювала в Товаристві на початку моєї трудової діяльності. Пригадую, вона казала, до людей потрібно ставитися так, як хочете, щоб ставилися до ваших дітей. Моя попередниця з перших днів доручала найвідповідальнішу роботу, але завжди підказувала, допомагала і давала поради. Інакше, напевне, так швидко не набули б навичок комірників та таких професійних рис як відповідальність та точність підрахунків.

Зараз безпосередньо співпрацюю з директором-розпорядником Сергієм Рожком. Він — професіонал своєї справи. Від Сергія Миколайовича теж багато взяла для свого розвитку, становлення як фахівця. Цілком поділяю його думку. Він говорить, якщо людина стоїть на одному місці, не рухається вперед, не вчиться чомусь новому, це вже дуже недобре. Потрібно постійно прагнути самовдосконалення. За таким принципом живе більшість наших фахівців, повсякчас поновлюючи знання та вдосконалюючи навички, і крім того, підвищуючи ерудицію за межами підприємства.

Цьому навчаю, до речі, і своїх двох синів. Влад працює на «Папір-Малі» інженером ЗІМ, менший Данило закінчує навчання у середній школі, планує у виші вивчати ІТ-технології. Сподіваюсь, знайде гідне місце і отримуватиме задоволення від роботи.

 

Як і для кожної жінки, діти і чоловік займають найважливіше місце в моєму житті. Разом ходимо в походи, їздимо на екскурсії, відпочинок. Обожнюю архітектурні пам’ятки. Відтак чудові враження отримую від відвідин Львова, Одеси, інших старовинних міст. До речі, на «Папір-Малі» теж часто організовуються екскурсійні поїздки, що розширює кругозір та згуртовує колектив.

У вільний від роботи час люблю готувати різні кулінарні смаколики. Експериментую на кухні, а потім пригощаю рідних та колег. Вони чекають солодкі сюрпризи з нетерпінням.

 

«Папір-Малу» зичу процвітання. Вірю, спільно, однією командою зробимо його найкращим картоно-паперовим підприємством не лише області, а й країни, а наша продукція користуватиметься попитом і на європейському ринку.