А ви знали про вощений папір?

On Листопад 22, 2018, Posted by , In Зручно користувачу,Тема тижня, With Коментарі Вимкнено до А ви знали про вощений папір?

Людство не стоїть на місці, і практично кожен день хтось робить нове відкриття, з’являються нові винаходи. Деякі з них виявляються марними, інші користуються популярністю зовсім недовго. Але є й такі, які залишаються в нашому житті надовго і використовуються в різних сферах життя. До такого винаходу можна віднести і вощений папір.

Що це?

Це листи, які покривають з двох сторін жовтим або білим воском. В результаті воском, або, як його ще називають – восковий папір, добре просочується і стає водонепроникним. Найчастіше такий папір застосовують для зберігання порошків або продуктів. Також він буде корисний і для тих, хто захоплюється кулінарією та випічкою. Приміром, якщо в тісті міститься багато цукру, то воно може пристати до дека, навіть якщо добре змазаний жиром. У таких випадках можна покрити лист або форму вощеним папером. За своїм якостями вона набагато перевершує пергаментний. Читайте у статті кілька порад щодо застосування.

Помічник кондитера

Бажаєте зробити оригінальні прикраси для тортів або інших кондитерських виробів? Для цих цілей ідеально підходить вощений папір. Необхідно відрізати аркуш, який буде такого ж розміру, що і поверхня торта (скористайтесь формою для кондитерського виробу). На нього кремом можна нанести привітання, ім’я ювіляра, красивий або смішний малюнок (в залежності від приводу). Після цього лист заморожують. Через хвилин тридцять прикраси відокремлюють від паперу і переносять лопаткою на торт або пиріг, розміщуючи їх на свій розсуд.

Чиста кухня

 

Між тим, восковий папір використовують не тільки в кулінарії. Він може допомогти вам швидко прибрати на кухні і утримувати її в чистоті. Наприклад, контейнери, в яких зберігаються фрукти, овочі або м’ясо, вистилають одним шаром вощеного паперу. Коли прийде час прибирання, не треба буде відмивати весь холодильник. Аркуші паперу з контейнерів досить просто замінити на нові. А якщо потрібно нарізати м’ясо, а потім дуже не хочеться довго відмивати від крові обробну дошку, тоді варто покрити її трьома шарами вощеного паперу. Це запобігатиме потраплянню крові в пори кухонного начиння.

 

Не зупиняйтесь на досягнутому!

Всі фото взято з мережі Інтернет. Права на них належать авторам фото.

Comments are closed.